Тези европейски избори са изключително важни, бих казал дори съдбовни, коментира евродепутатът Сергей Станишев –

...
Тези европейски избори са изключително важни, бих казал дори съдбовни, коментира евродепутатът Сергей Станишев –
Коментари Харесай

Сергей Станишев се завръща, но няма да участва в изборите

Тези  европейски избори  са извънредно значими, бих споделил дори  съдбовни , разяснява евродепутатът  Сергей Станишев  – член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Тези  европейски избори  могат напълно да бъдат  захлупени  от  грозната национална акция , на която към този момент сме очевидци и евентуално няма да доведат до диалога какъв Европейски Съюз желаеме и нашето място в него, счита той.

Според  Станишев  е належащо  Европейският съюз  да се промени и акцентът в тази смяна би трябвало да се постави върху икономическото развиване. Той означи, че имаме безусловно нова геополитическа обстановка и пълномащабна война на европейския континент, а делът на брутния вътрешен артикул на Европа редовно понижава и към този момент е 16% от международния.

Не съм имал никакви подозрения, че от това управление на  БСП  няма да бъда препоръчан в евролистата, разяснява още Сергей Станишев. Той уточни, че първи в Българска социалистическа партия, още през 2018 година, се е противопоставил на „ изкорубването на лявото “, прогресивното и европейското наличие и подмяната на Българска социалистическа партия с „ консервативно ляво “. Бях наясно, че това ще има политическа и персонална цена, бях и съм подготвен да я платя, тъй като това са моите персонални убеждения, съобщи Станишев.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР